Historien bakom

Jag som startade Npf-dagen heter Emma Larsson, är 32 år och är bosatt med min make och våra tre barn i Grästorp. Jag har diagnosen svår ADHD, tillsammans med depression och ångest

 Idén om npf-dagen kom 2015 under ett utbildningstillfälle i Sigtuna då jag var där för att bli (H)järnkollsambassadör.

Jag och en annan ambassadör kom på att vi måste ha en dag där vi synliggör NPF. Just då hade jag inte fått min diagnos som jag har idag, men körde igång i alla fall.


Avståndsskillnaden gjorde att jag och min andra ambassadör inte kunde fortsätta samarbeta kring Npf-dagen, utan jag axlade rollen och körde vidare. 15 mars 2016 fick jag sponsrat lokal tack vare FUB i Trollhättan, på Hebeteatern i samma stad. Jag föreläste tillsammans med två andra, det var inte så välbesökt men ändå en succé.

Andra året blev inget offentlig evenemang, jag hade ingen ork att rodda det just då. Förra året, 2018, så fick jag stöd från Attention Skaraborg, där jag också blev invald i styrelsen. Så 2018 så var vi i Grästorps kommun och fick låna en lokal i Kulturhuset, där vi både hade utställare och föreläsare. Lokalen blev för liten för oss, då det var över 200 personer som besökte evenemanget.

Det kom både elever, lärare, vårdpersonal, anhöriga och personer med egna diagnoser till eventet som blev en dundersuccé!

Visionen är att detta ska vara ett omtalat evenemang som sprider mycket information, kunskap och acceptans. Att vi tillsammans ska kunna synlighetsgöra ett tabubelagt ämne. Visionen innehåller också en förhoppning om att fler kommuner runtomkring ska hylla denna dag!